Bram Vervisch

Covoorzitter

------ Waar woon je? ------
Samen met mijn vrouw Silke en mijn twee zoontjes Otto en Tijl woon ik in de Lijnwaadstraat in Ieper, in de omgeving van de Dikkebusseweg. 

------ Wat doe je in het dagelijkse leven? ------
Vanuit mijn vennootschap Orbits ben ik zelfstandig consultant in de machinebouwsector, met als focus mechanische trillingen en geluid. Daarnaast ben ik gastprofessor aan de Universiteit Gent campus Kortrijk. Als ik tussen de gezinsmomenten en verbouwingen door nog wat tijd vind voor mezelf, dan kruip ik op mijn koersfiets. 

------ Waarom kies je voor Groen Ieper? -----
Als progressief liberaal sluit mijn mening het dichtst aan bij het programma van Groen en Groen Ieper. Ik geloof in een maatschappij waar vrijheid centraal staat en redelijkheid overheerst. Dit kan enkel door (eco)logische beslissingen te nemen. (Eco)logische besllssingen nemen kan enkel wanneer alle politieke dogma’s over boord gegooid worden en als er buiten de lijnen mag gekleurd worden. Bij een partij als Groen kan dit.

------ Wat wens je Ieper? -----
Ieper is mijn geboortestad en die van mijn kinderen. Ieper is een mooie, gezellige stad, waar jong en oud hun plek kunnen vinden. Toch moeten wij naar een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin Ieper een voortrekkersrol kan spelen. Los van het partijprogramma zijn dit mijn prioriteiten:
- Ieper moet een vredesstad worden in de werkelijke zin van het woord. Nu draait alles nog te veel rond oorlog. De oorlog ligt gelukkig in het verleden, en nu moeten wij vrede verkondigen. Dit kan in de eerste plaats door het voeren van een sociaal beleid met een oog voor de multiculturele samenleving.
- Ieper moet de zogenaamde ‘braindrain’ tegengaan door in de eerste plaats ondernemerschap te stimuleren. Tevens moeten jonge mensen zin hebben om terug te keren naar Ieper omwille van het sport- en cultuur aanbod.
- Omwille van de veiligheid, om drukte vermijden en om luchtkwaliteit te verzekeren moeten wij naar een verkeersarme binnenstad.
- Als stad kunnen wij een tevens voortrekkersrol spelen in duurzame energie. 

Thema's