Christophe Gantois

Plaats 5

Christophe Gantois is 45 jaar en verkoper. Voor de verkiezingen van 2012 trok hij de lijst van Groen Ieper vandaag steunen zijn sterke schouders het jonge kopteam.

------ Waar woon je? ------
Ik ben afkomstig uit Boezinge, maar mijn tienerjaren sleet ik vooral bij de KSA van Ieper en richtte daarna met enkele vrienden JEUGDWERKING BOE! in Boezinge op. Later woonde ik een tijd in Gent en tegenwoordig woon ik in het centrum van Ieper. 

------ Wat doe je in het dagelijkse leven?------
Ik werk al enkele jaren als Diepvries-verantwoordelijke bij Colruyt Ieper. Hiervoor was ik 16 jaar zelfstandig. 

------ Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper? ------
Ik was lijsttrekker bij de vorige verkiezingen en werd toen ook verkozen als enige gemeenteraadslid voor Groen. Ik moet het niet vertellen, dat dit enorm veel werk vroeg. Het viel uiteindelijk niet meer te combineren met het uitbaten van mijn 2 kaffee’s en ik gaf de fakkel door aan iemand anders. 
Toch blijf ik Groen-minded en dat merk je ook aan mijn dagelijkse gewoontes: ik doe mijn meeste verplaatsingen met de fiets of openbaar vervoer, want ik had nog nooit een auto. 
Ik wil nu ook meehelpen om Groen Ieper nog beter op de Ieperse politieke kaart te plaatsen. 

------Wat wens je Ieper na 2018? ------
Meer groen op en rond de Grote Markt en veel minder grote bussen die met moeite kunnen draaien aan de kruispunten. Een fietsvriendelijk centrum zonder putten waar je veilig kan rijden. Meer en betere busverbindingen naar de deelgemeenten. 
Speelstraten, projecten met autovrije straten en zeker geen ondergrondse parking in ’t centrum, want net daardoor gaan er nog meer auto's het centrum in rijden. 

Banken en tijdelijke tafels & stoelen op de Grote Markt, de Ieperling als toerist in zijn eigen stad. Meer kunst, laat ons eens zot doen, meer aah' s en minder ooh's ! 

------ Wat is je favoriete quote? ------
Out And Proud !