Diederik Vandenbilcke

Plaats 7

Als voorzitter van Groen Ieper begeleidt Diederik onze partij. Geboren en getogen in Ieper voelt hij zich geroepen om, met een open geest, mee na te denken over de toekomst van onze stad en er zich voor te engageren. Dat begon al vroeg binnen het Iepers jeugdwerk, meer bepaald bij de Speelpleinwerking. Dit vertaalde zich verder in het helpen in het oprichten van een Iepers jeugdatelier en door de actieve rol die hij had binnen het JOC.
"Een ketting is maar zo sterk
als de zwakste schakel, daarom
is en blijft een degelijk sociaal
netwerk evenzeer prioritair."
Groen Ieper zat kort voor de vorige verkiezingen wat op zijn gat. Een resem nieuwkomers zorgde er echter voor dat er binnen de gemeenteraad weer een groene stem te horen was. Die sterke stem mag wat hem betreft meerstemmig gaan klinken. Er hebben zich ondertussen weer een aantal nieuwe energieke koppen aangediend en voor de komende verkiezingen zullen we ook kunnen rekenen op mensen die terug zijn van weggeweest en dat doet Diederik deugd! 
Onze stad en streek door een (eco)logische bril bekijken - zonder daarom de economische drijfveren uit het oog te verliezen - dat proberen we met onze zeer gevarieerde ploeg te doen. Hierin wil Diederik de herder zijn die ons begeleid. Een ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel, daarom is en blijft een degelijk sociaal netwerk evenzeer prioritair. Als dat allemaal kan in een aangename wandel- en fietsveilige omgeving, dan zet hij zich daar als fervent stadsfietser zeker ook achter.