Dirk Clement

Plaats 19

------ Waar in Ieper woon je? ------
Ik woon langs de vrij drukke Meenseweg. Op loop-en zeker op fietsafstand van het centrum. Ik hou van dat toeristisch gewemel in de stad. Al die tongvallen en kledijstijlen geven een multiculurele kleur aan de stad. En wil ik een rustige ‘groene’ wandeling, dan hoef ik echt niet ver te lopen: de vijver van Zillebeke, de Verdronken Weiden, het Hoornwerck, de vestingen. Of in mijn eigen tuin. Ik heb dan wel geen groene vingers - maaien en snoeien lukt mij nog net- maar ik geniet van al dat andere dat een mens in een tuin kan doen: lekker lezen, schrijven, praten, eten en drinken met vrienden.

------ Wat doe je in het dagelijkse leven? -------
Ik geef trainingen in mondelinge communicatie en lichaamstaal voor bedrijven en organisaties. Een boeiende job. En een boeiend onderwerp waar je nooit over uitgepraat bent: de taal. Wat zeg ik in welke context en vooral ‘hoe’ zeg ik dat? Ook in de politiek maakt dat een wereld van verschil: is mijn taal verbindend of polariserend?
De laatste jaren gooide ik mij vooral op mijn grote passie: schrijven en acteren. Ik speel bij Kunstkring Richten en daarnaast verken ik met vrienden acteurs, muzikanten en cineasten ook nog andere artistieke wegen. 

------ Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper? ------
Eerlijk gezegd heb ik daar geen sluitend antwoord op. Ik ben eigenlijk helemaal geen politiek beest. Als eigenzinnige einzelgänger heb ik nogal wat scepsis en wantrouwen tegenover ideologieën en partijprogramma’s. Ik schuw de Grote Gedachten en Vlaggen. Ik moet vrij kunnen ademen en mijn gedacht zeggen. Maar uit sympathie voor het eerlijk politiek discours dat ik Groen zie en hoor voeren, wil ik hier mijn schouders onder zetten.

------ Wat wens je Ieper na 2018? ------
Een goed evenwicht tussen toerisme en leefbaarheid voor de inwoners. Er hoeft niet elke week iets spannends te gebeuren op de Grote Markt. Maar ik hoop dat de stad toch blijft inzetten op culturele en artistieke projecten. Niet enkel op de eye-catchers die hoge ogen gooien in de media, maar ook op sociaal-artistieke initiatieven zoals Theater Antigone in Kortrijk of Tutti Fratelli in Antwerpen.

------ Wat is je favoriete quote? ------
No man is an island, entire of itself. ( John Donne, 17de eeuw)