Emma Degrande

Plaats 10

------ Wat doe je in het dagelijkse leven?------
Ik ben student rechten en verblijf tijdens de week in Gent. Ik ben blij dat ik in het weekend in het mooie Ieper terug kan komen. Verder hou ik enorm van reizen: de onderdompeling in andere culturen, natuur beleven,… het is echt mijn favoriete vrijetijdsbesteding.

------ Waarom ben je kandidaat voor Groen in Ieper? -------
Ik vind politiek zeer belangrijk, in mijn ogen is het de manier om dingen te veranderen, verbetering te brengen. Ieper ligt me nauw aan het hart aangezien ik hier ben opgegroeid en het hier anders wil zien. Ik geloof dat dit kan met Groen. Duurzaamheid moet centraal staan in onze snel veranderende wereld, ook in onze stad. Ieper heeft heel veel potentieel en met Groen wil ik helpen om alles uit Ieper te halen. Ieper kan een duurzame stad zijn waar iedereen zich thuis voelt.

------ Wat wens je Ieper toe voor 2018? ------
Een sociaal Ieper, een Ieper voor iedereen waar ook jonge mensen willen blijven of naar willen terugkeren. Een positief Ieper, vooruitkijkend naar de toekomst op een duurzame manier.

------ Wat is je favoriete quote?------
“If you get up in the morning and think the future is going to be better, it is a bright day. Otherwise, it's not.” (Elon Musk)