Johan Verscheure

Plaats 23

------- Wat doe je in het dagelijks leven? -------
Na 14 jaar als praktijkleraar in Ter Groene Poorte, werkte ik als productontwerper in de voedingsindustrie bij PB- Gelatins in Strasbourg. In mijn vrije tijd hou ik enorm van wandelen in de natuur en natuurfotografie. Verder doe ik ook heel wat vrijwilligerswerk.

------ Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper?------
Ik ben een fervente voorstander van een open politiek en luisteren naar de problemen. Ik geloof ook in een sociale politiek waarbij de levenskwaliteit centraal staat. Bos en natuur draag ik hoog in het vaandel. We hebben een mooie groene stad met heel wat potentieel en dat moeten we ten volle benutten. Toch moeten we ook proberen om de identiteit van onze historische stad zo veel mogelijk te bewaren. Ik ben er 100% van overtuigd dat GROEN hierbij een belangrijke rol zal spelen.

------ Wat wens je Ieper na 2018? ------
Een stadsbestuur dat luistert naar wat leeft onder de Ieperlingen, een gedeeltelijk autovrij stadscentrum, wat een zegen zou zijn voor toeristen,voetgangers en fietsers, maar ook voor de handelaars. Mobiliteit verbeteren, goeie woonzorg en meer ecologische bouwvormen.

------ Wat is jouw favoriete quote? ------
“Wanneer je geen reden vindt om het niet te doen, doe het dan wel.” (JF Kennedy)