Mattie Archie

Plaats 13

------ Waar in Ieper woon je? ------
Ik heb het geluk om, naar mijn mening, op één van de mooiste plekken in Ieper te wonen. Wanneer ik buiten kijk, heb ik zicht op de oude vaart en wat groen. In onze straat is het contact met de buren ook optimaal. We kunnen rekenen op elkaar, wat een grote meerwaarde betekent.

----- Wat doe je in het dagelijkse leven? ------ 
Ik ben muzikant. Enerzijds geef ik aan Dé Academie met veel plezier gitaarles aan leerlingen van allerhande leeftijden. Anderzijds speel ik in tal van muzikale gezelschappen en bands. Het betekent voor mij een ware luxe om van mijn hobby mijn beroep te maken en tevens aan de slag te kunnen in mijn thuisstad.

------ Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper? ------
Groen ondersteunt een levensvisie die in het teken staat van elke mens, elk dier, en de gehele natuur an sich. Het is in mijn ogen de enige partij waar duurzaamheid en ecologie afdoende op de radar staan en waar tevens een langetermijnvisie omtrent deze thema’s uitgedacht werd. Wat de toekomst voor onze kinderen zal brengen, is voor mij een prangende vraag. De aarde wordt door de mens zwaar onder druk gezet en er is een algemene mentaliteitswijziging nodig om dit te counteren. Dit op kleine en grote schaal, zowel gemeentelijk, nationaal en internationaal.

------ Wat wens je Ieper na 2018? ------ 
Mijn wens is een open stad voor iedereen, waar de vele troeven van de stad volop geaccentueerd worden. Diverse initiatieven in de goeie richting werden reeds genomen, vb. het vernieuwde stadsmuseum. Wat meer kunst in het stadsbeeld is ook welkom, zowel tijdelijk als permanent. En qua muziek, daar kan er uiteraard nooit genoeg van zijn.

------ Wat is je favoriete quote? ------ 
Quotes zijn leuk om te lezen, maar in praktijk wordt hun betekenis vaak uit de context gehaald of voor geheel andere doeleinden gebruikt dan de gerefereerde ermee voor ogen had. Maar om toch enigszins op de vraag te antwoorden, bij deze één van mijn motto’s: ‘Niets gaat voor niks in het leven’. Als je iets wil, dan moet je daarvoor werken…punt.