ACTIE VOOR BRIELEN: petitie voor meer verkeersveiligheid & een leefbare dorpskern

Samen met enkele burgers en ons inspraakplatform WukmetIeper zetten we alles in het werk om de druk op te voeren naar het Agentschap Wegen & Verkeer om van een leefbaar Brielen een prioriteit te maken. Op dit moment laten ze alle noodzakelijke aanpassingen links liggen en investeren ze in minder noodzakelijke oplossingen zoals fietssuggestiestroken. Via deze petitie willen we vragen om het geweer van schouder te wisselen en ervoor te zorgen dat de burgers, het stadsbestuur en het Agentschap Wegen & Verkeer aan één zeel trekken. Samen voor een leefbaar en verkeersveilig Brielen.


Wat vragen we concreet?

  • Er moet volgens ons vooral een totaalaanpak komen waarbij we bepaalde slecht liggende delen van de weg oplappen, waarbij er wordt gekozen voor echte maatregelen die de veiligheid van de fietsers garanderen, extra snelheidscontroles en remmende maatregelen zoals vluchtheuvels of andere remmende obstakels. Hier zou een trajectcontrole door de dorpskern alvast een stuk nuttiger zijn dan op de A19.
  • Brielen eindelijk wel behandelen als een prioriteit en proactief samenwerken met de burgers om de problemen op te lossen in de verschillende delen van het dorp.
  • Een dringende en sluitende oplossing voor de N8, die ook effectief ten uitvoer wordt gebracht en niet voor de zoveelste keer op de lange baan geschoven wordt. Brielen is één van de grootste knelpunten van deze weg. Laten we er dan ook echt werk van maken.

Ben je akkoord dat er actie moet komen voor Brielen? Teken dan onze petitie. Dit kan ook op papier op de bewonersvergadering van 9 mei 2019 om 19:30 in CC Den Briel.

88 ondertekenaars, we zetten door!
88%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.