Shari Platteeuw

Plaats 4

------ Waar woon je? ------
Op dit moment woon ik in hartje Ieper vlakbij de vestingen, maar ben afkomstig uit Elverdinge. 

------ Wat doe je in het dagelijkse leven? ------

Ik ben full-time mama van twee actieve dochters en erfgoedconsulent in de zuidelijke Westhoek. 
Lezen, piano spelen, zingen, koken en samen zijn met de mensen die me het meest dierbaar zijn, daar hou ik van. De Ieperse Steinerschool hielp ik oprichten en ik ben nog steeds actief in de oudervereniging van de school. 

------ Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper?------

Als voormalig gemeente- en OCMW-raadslid voor Groen ben ik ervan overtuigd dat een groene stem in het Ieperse politieke landschap een meerwaarde is. Enkel Groen heeft voldoende aandacht voor duurzaamheid, bewaren van open ruimte en vooruitstrevende ideeën die ons écht op de kaart kunnen zetten, ook in de toekomst. Je kunt me ook terugvinden op de provincielijst op plaats 2.

------ Wat wens je Ieper na 2018? ------

Een toegankelijke plek waar zowel jonge gezinnen met kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking zich kunnen ontplooien. Een bruisende, veilige, en groene binnenstad met tegelijk voldoende aandacht voor de leefbaarheid in de dorpskernen. Zorg voor zij die het moeilijk hebben is daarbij essentieel.
Beperkte autovrije zones in de binnenstad moeten zeker kunnen in samenspraak met de lokale handelaars en bewoners. Beslissen doe je nooit zonder voldoende draagvlak te creëren voor zij die het aanbelangt. 

------ Wat is je favoriete quote? ------

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.”