Thibault Doise

Plaats 9

----- Wat doe je in het dagelijkse leven? ------ 
Voorlopig ben ik nog student leerkracht Plastische opvoeding en Project kunstvakken. Tekenen en schilderen zijn dingen die ik altijd graag gedaan heb en nog steeds graag doe. Ook zing ik en speel ik gitaar in een kersverse lokale band. Verder hou ik ervan om af en toe te lopen of te fitnessen en doe ik vaak grote wandelingen met mijn beste vriend, tevens ook mijn hond “Charlie”. Ik heb ook een studentenjob in restaurant De Palingbeek.

----- Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper? ------ 
Ik ben begonnen met de politiek door mij aan te sluiten bij Jong Groen en ben van daar verder gestroomd naar Groen. Zelf ben ik al altijd een groen persoon geweest, groeide op in de natuur en met veel dieren. De natuur ligt me dan ook nauw aan het hart en met de klimaatopwarming vond ik het dan ook meer dan logisch om mij aan te sluiten bij een politieke strekking die mijn waarden over het klimaat deelt, dit is volgens mij de grootste bijdrage die ik kan leveren om de wereld vooruit te helpen.

------ Wat wens je Ieper na 2018?------ 
Niet alleen ecologie en duurzaamheid zijn voor mij belangrijk maar ook een samenleving waarbij iedereen gelijke kansen moet krijgen en gelukkig kan leven in een bruisende groene wereld. En laat die wereld maar beginnen in Ieper!

------ Wat is je favoriete quote? ------ 
Ik sluit graag met de volgende quote die volgens mij perfect past bij de groene beweging: ”To live in the past is to die in the present.”