Veerle Billiau

Plaats 2

Veerle Billiau is 29 jaar, bio-ingenieur en leerkracht in Immaculata Ieper. Tijdens haar jeugd groeide ze op in Brielen, was ze actief lid van het jeugdkoor KSMJK en de Snoezepoezen, bekend van het straatballet tijdens de kattenstoet. Intussen woont ze in de Ieperse binnenstad en zijn haar katten, haar groentebakken en haar (koers)fiets haar lang leven. Geluk zit voor haar in zovele kleine dingen: bloemen zien bloeien, tomaatjes zien groeien, de verwonderde blik van een kind, … Deze optimistische en enthousiaste jonge vrouw wil zich in Ieper inzetten voor een positieve en duurzame politiek en gelooft sterk dat Groen Ieper hiervoor de juiste partij is.

Groen trekt met een ijzersterk programma naar de Ieperse kiezer en Veerle focust zich vooral op de pijlers samenleving (vrede), mobiliteit en duurzaamheid. Ze wil meewerken aan een politiek die de stad gezonder maakt en met initiatieven die mensen over partijen, straten en nationaliteiten heen verbindt en gelijke kansen biedt.

“Het wordt tijd dat Ieper de
voetganger en fietser niet meer
op het achterplan schuift, maar
voluit kiest voor het STOP-principe.”

Het wordt ook tijd dat Ieper de voetganger en fietser niet meer op het achterplan schuift, maar voluit kiest voor het STOP-principe: stappen, trappen, openbaar vervoer en dan pas personenvervoer. Ieper moet gezonder en toegankelijker worden voor oud en jong. Het dossier van de N8 ligt haar ook zeer nauw aan het hart, gezien ze er midden in is opgegroeid. Veerle hoopt de kans te krijgen van de burger om mee te werken aan een leefbare oplossing.

Veerle wil er ook voor zorgen dat beslissingen voor de lange termijn over legislaturen heen worden genomen, met een duidelijke en duurzame visie op de toekomst. Ze is een keiharde werker, half werk bestaat in haar ogen niet. Ze zal zich dan ook voor de volle 100% inzetten voor een eerlijker, menselijker en gezonder Ieper.