Veerle Billiau

Gemeenteraadslid

Veerle Billiau is 29 jaar, bio-ingenieur en leerkracht in Immaculata Ieper. 

------ Waar woon je?------
Mijn jeugd beleefde ik in Brielen. Een onbezorgde tijd, met meer dan twintig jaar prachtige herinneringen! Mijn eerste eigen stek vond ik in de charmante Sint-Pieterswijk.Sinds kort hebben mijn vriend en ik (en een koppel zwaluwen) samen een nest in de Torrepoortwijk.
.
------ Wat doe je in het dagelijkse leven? ------
Als bio-ingenieur vind ik mijn passie in al wat met wetenschap en natuur te maken heeft. Dagelijks probeer ik dan ook datzelfde vuur aan te steken bij mijn leerlingen in Immaculata, de ‘Lamotjes’ in de Ieperse volksmond. 
.
Thuis zijn mijn katten, mijn plantenbakken en mijn (koers)fiets mijn lang leven. Het geluk zit in zovele kleine dingen: bloemen zien bloeien, tomaatjes zien groeien, een knuffel met m’n kat. Ik kan er allemaal zo van genieten. 
.
Verder hou ik ook van creatief zijn met de naaimachine en in de keuken. En na jaren ballet in de Ieperse Snoezepoezen en zingen in het Koninklijk Sint-Maartens Jeugdkoor, hou ik het nu bij zwierige zonnegroeten in de yogales en zingen onder de douche.

----- Waarom kies je voor Groen Ieper? ------
Met mijn wetenschappelijke achtergrond en liefde voor natuur, is Groen de enige (eco)logische keuze. 
.
Het is de enige partij die oprecht begaan is met de grootste kwesties die de toekomst van de volgende generaties zullen bepalen en deze altijd lang voor alle andere partijen op de politieke agenda durft zetten. Het is een partij van mensen die echte dialoog appreciëren, open en transparant communiceren om tot de beste oplossing te komen. 
.
Ieper staat voor belangrijke keuzes in de komende legislatuur. Ik wil er graag mee voor zorgen dat deze genomen worden met hart, ziel en verstand. 
“Democratie is geen voetbalmatch waarbij je aan de zijlijn juicht en vloekt. Je bent zelf een speler.”

“Het wordt tijd dat Ieper de
voetganger en fietser niet meer
op het achterplan schuift, maar
voluit kiest voor het STOP-principe.”

------- Wat wens je Ieper?------
Ik wens alle inwoners van Ieper meer connecties toe. 
.
Connecties tussen mensen, daar wil ik op inzetten. Met meer buurtinspraak waar mensen samen belangrijke beslissingen kunnen nemen voor de eigen buurt. Met leefstraten waar mensen elkaar vinden en kinderen buiten kunnen spelen. Met betere integratie voor nieuwkomers, zodat deze niet enkel “getolereerd” worden, maar ook actief kunnen deelnemen aan het leven in Ieper. 
.
Connecties tussen plaatsen, dat kan ook anders en gezonder. 
Een doordacht mobiliteitsplan dat durft keuzes maken is hierbij essentieel. Ieper verdient een beter openbaar vervoer, dat inspeelt op de noden van alle mensen. 
Nu laten heel wat mensen de fiets thuis staan uit schrik voor onveilige verkeerssituaties en een hobbelig parcours. Daarom wens ik fietsers meer ruimte om zich veilig te verplaatsen op een degelijk uitgebouwd fietsnetwerk in het centrum en de deelgemeenten. 
.
En niet te vergeten, connectie met de natuur: elke Ieperling verdient uitzicht op groen en gezonde lucht.

Thema's