01 aug 2018

Jong Groen Ieper fleurt de stad op en vult de putten

Groen Ieper wil meer aandacht voor de kwetsbare weggebruiker. Om dit duidelijk te maken (aan het huidige stadsbestuur), trokken jongeren van Groen op  dinsdag 31 juli de stad in om aan guerilla gardening  te doen. Een fenomeen dat komt overgewaaid uit het buitenland.

“Ook iemand van ons struikelde tijdens de actie over een put.”

Vele putten en verzakkingen in voetpaden en op het marktplein werden gevuld met droogteresistente plantjes. De boodschap van Jong Groen: “De stad mag heel wat groener en fleuriger, maar vooral ook een stuk toegankelijker. De meeste voetpaden zijn moeilijk begaanbaar voor rolwagens, oudere mensen en gezinnen met buggy’s. “Ook iemand van ons struikelde tijdens de actie over een put.”

De stad kiest steeds voor kasseien en gladde stenen  in de historische binnenstad, en dit ligt mee aan de oorzaak van het probleem. Groen denkt dat nadenken over hedendaagse mooie alternatieven voor voetpaden, straten en pleinen, niks hoeft af te doen aan de charme van de historische gebouwen.

De actie zal nog worden herhaald op andere locaties, want niet alleen de binnenstad is er slecht aan toe. Ook in de deelgemeenten zijn er zulke problemen en dus ook daar zullen we zeker passeren met deze bloemenactie de komende maanden.