Groen ziet vernieuwing Merghelynck Museum zitten

05 December 2022

Groen ziet vernieuwing Merghelynck Museum zitten

“We zijn tevreden over wat er op stapel staat met het Merghelynck Museum. Ik denk dat het museum wel een frisse look kan gebruiken die inspeelt op de jeugd”

“We denken dat een dragshow en de instagram-waardige interieurs zeker potentieel hebben bij jongeren.”

“We zijn tevreden over wat er op stapel staat met het Merghelynck Museum. Ik denk dat het museum wel een frisse look kan gebruiken die inspeelt op de jeugd”, zei Sam Vancayseele, raadslid voor oppositiepartij Groen Ieper op de afgelopen gemeenteraad in Ieper. “We vragen ons wel af of het al nodig is de permanente tentoonstelling van het IFFM te vernieuwen.” Groen hoopt dat het Merghelynck Museum dezelfde verjonging kan meemaken zoals Het Voorlopig Bewind destijds het stedelijk museum aan pakte. “We denken dat een dragshow en de instagram-waardige interieurs zeker potentieel hebben bij jongeren.”

Volgens schepen van Musea Soenen heeft een permanente tentoonstelling een levensduur van 12 jaar, naast de upgrades, is een grondige vernieuwing van het IFFM in 2028 echt nodig. Vanaf 2023 wil de stad het Merghelynck Museum via digitale weg wat meer in de kijker zetten, om in ‘24 te starten met de vernieuwing. Het museum denkt daarbij aan de 18e eeuwse kledingstijl en de gender-thema’s van vandaag.