Wegschenken Corona-waardebon, hoe, aan wie en waarom?

03 September 2020

Wegschenken Corona-waardebon, hoe, aan wie en waarom?

We krijgen veel vragen over het wegschenken van de Corona-waardebon. Groen Ieper riep op 10/04/2020 op om dit te coördineren vanuit de stad, maar dit werd niet voldoende opgenomen in de communicatie. We namen dan maar zelf het heft in handen om een actie op poten te zetten voor Op 'T Spoor. Ook PVDA Ieper en Ieper2030 lanceerde in navolging een gelijkaardige actie. We krijgen nu echter vele vragen over hoe, aan wie en waarom. In dit nieuwsbericht op onze website antwoorden we op al deze vragen.

Hoe? 

Je kan de waardebon wegschenken aan iedereen in je omgeving. Let wel op, wegschenken, doorverkopen is volgens de regels strikt verboden. Dat is alvast ons eerste deel van de oproep. Heb je de Corona-waardebon niet nodig schenk hem dan weg aan iemand in je omgeving die het beter kan gebruiken. Iedereen heeft het moeilijk gehad in deze periode, maar mensen in (kans)armoede des te lastiger. Uit solidariteit deze mensen een extra steuntje in de rug geven is het doel van onze oproep. 

Ken je zelf niemand in jouw omgeving om de bon aan weg te schenken dan kan je meedoen aan onze actie voor Op 'T Spoor. Hoe doe je dat dan? Op twee manieren: 

1. Je steekt jouw waardebon in de brievenbus van onze fractieleider (Jordy Sabels) tot 17/09/2020 om 23:59. Alle verzamelde bonnen worden dan afgeleverd op 18/09/2020 bij Op 't Spoor door ons. Dat kan op Minnekepoesstraat 11 - 8900 Ieper. 


2. Je geraakt zelf niet goed weg of wil dat we je bon oppikken? Dat kan ook en dan komen we de bon volledig Coronaproof afhalen aan je deur. Is dit de optie die je wil? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of bel/sms ons via 0471 29 68 76.

Aan wie? 

We zijn geen politieke partij die ideeën wil claimen zeker niet als het solidariteit betreft. Wil je meedoen aan de acties van andere oppositiepartijen zoals PVDA dan kan dat. Het wegschenken is geen verplichting, het maakt de Coronabon enkel socialer. Geef de bon dus zeker door als je ook gewoon iemand in je eigen omgeving kent. Je hoeft dus niet perse aan de acties mee te doen, iedereen die deze bon als extra steuntje in de rug kan gebruiken, kan ermee geholpen worden. 

Waarom? 

In deze tijden is solidariteit en samenhorigheid belangrijk. #IedereenIeper en #Samentegencorona zijn voor Groen Ieper geen holle slogans. Daarom deden we deze oproep al in april 2020, omdat de waardebon dan ook echt sociaal was. Nu nemen we het heft in eigen handen omdat het stadsbestuur het wegschenken niet implementeerde in het verhaal. 

Nog extra vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected] of stuur ons een bericht via Messenger. 

Op de gemeenteraad van 07/09/2020 zal Groen Ieper ook nog een extra vraag aan de agenda toevoegen om aan het stadsbestuur te vragen, waarom ze hier zelf geen initiatief hebben genomen.