Riane Malfait

Plaats 16

------ Waar in Ieper woon je?------
Ik woon op de Meenseweg in ieper, met de voor- en nadelen hiervan. Dicht bij veel groen: het Hoornwerkpark, de vestingen, de vijver. Het meeste van wat ik dagelijks nodig heb, vind ik in mijn straat. Ik hou ook van de kringloopwinkel. 
Ook fijn is op wandelafstand van het centrum wonen. En we hebben een grote tuin. Wat een luxe. 
Het grote nadeel is het verkeer. Het verbaast me toch hoeveel doorgaand verkeer er nog is tussen de vroegere watertoren en de verkeerslichten richting Menenpoort, ondanks de eerdere pogingen dit af te leiden via de rand van Ieper en/of via de Steverlyncklaan. 

------ Wat doe je in het dagelijkse leven?------
Ik ben psychotherapeut, supervisor en opleider. Deels in dienst, deels zelfstandige praktijk in Ieper.
Ik ben gestaltherapeut en dagelijks dus bezig met de mens in de wereld en hoe die elkaar beïnvloeden en bepalen. Ik ben daardoor ook doordrongen van de gedachte dat we een gezond milieu nodig hebben om gezond te leven; dat investeren in samen-leven-met-verschillen het beste antwoord is op de noden van de maatschappij/wereld; dat we nood hebben aan verbinding, relatie, dialoog om vereenzaming en individualisme tegen te gaan; dat het nodig is het algemene belang centraal te stellen omdat we deel uitmaken van een groter geheel.
Ik werk graag en veel en heb dus weinig vrije tijd. Daar waar mogelijk, probeer ik mij toch te engageren en een steentje in de vijver te gooien voor een betere leefwereld. 

----- Waarom ben je kandidaat bij Groen Ieper? ------
Omdat de filosofie van Groen naadloos aansluit bij mijn net beschreven waarden in het leven. Ik hou niet echt van partijpolitiek, iedere partij heeft wel iets waar ik wel of niet kan achter staan. Maar bij Groen vind ik de meeste aansluiting bij wat ik noodzakelijk vind. En het blijft nodig de groene thema’s op de agenda te zetten met een groene partij omdat dit de enige partij is waarbij een groen beleid echt in het DNA zit en dus prioritair gesteld wordt.

------ Wat wens je Ieper na 2018? ------
Ik heb altijd gevonden dat Ieper een redelijk groene stad is. Doe zo voort zou ik zeggen. En verder hoop ik vooral dat Ieper een leefbare stad blijft ondanks het groeiende toerisme. De schoonheid van het marktplein komt zoveel beter tot zijn recht als er eens geen evenement is.

------- Wat is je favoriete quote? -------
“How deep must a man dig in his soul to stay on the right sight?” ( K. Evans)