Sam Vancayseele

Plaats 3

Sam Vancayseele is 24 jaar, student sociaal werk en ondervoorzitter van Jong Groen Ieper. Deze goedlachse jongeman zat jarenlang in de Ieperse Académie en deed veel ervaring op als (hoofd)leider in de KSA. 

Het ecologisch gedachtegoed staat centraal in zijn leven en hij tracht dit dan ook zoveel mogelijk na te streven in zijn eigen levensstijl. Hij vindt dan ook dat iedereen de mogelijkheid in zich heeft om zelf iets te doen. Voor hem is elke stap, hoe klein die ook mag zijn, van belang.

"Ieper moet dringend haar
tanden zetten in een sterker
lokaal sociaal beleid, laat
ons dan ook al die straffe 
dienstverleners verenigen
met een fysiek sociaal huis."

Hij gelooft sterk in het project dat Groen Ieper brengt, hij ziet hierin hét progressieve alternatief dat Ieper een nieuw elan kan geven. Bij Groen krijgen jongeren veel kansen, en hoopt dat dit bij andere partijen ook het geval is.

Ieper heeft nood aan een sterker lokaal sociaal beleid en Sam wil een echt sociaal huis in Ieper. Hij ziet dat 'huis' als het aanspreekpunt dat een schakel vormt tussen alle burgers, vrijwilligers, de stadsdiensten, het OCMW, allerlei vzw's, jeugdverenigingen en iedereen die een link heeft met sociale dienstverlening. Welzijn, armoede en sociale uitsluiting zijn volgens hem dé grote uitdagingen voor de komende legislatuur.

Ook op vlak van landbouw, het betrekken van de deelgemeentes, mobiliteit en een lange termijnvisie voor stedelijke investeringen ziet hij grote uitdagingen. Inspraak voor - en luisteren naar iedereen, de tijd nemen om beslissingen te nemen en denken over legislaturen heen, zijn volgens hem de sleutel tot sterke keuzes. Sam is gedreven en wil de komende jaren dan ook vol passie meewerken aan een eerlijker, menselijker en gezonder Ieper.