Sam Vancayseele

Voorzitter

Sam Vancayseele is 24 jaar en student sociaal werk. Deze goedlachse jongeman zat jarenlang in de Ieperse Académie en deed veel ervaring op als (hoofd)leider in de KSA, studentenvertegenwoordiger en als covoorzitter bij Jong Groen Ieper

------ Waar woon je?------
Ik ben geboren en getogen in de Sterrewijk.

------ Wat doe je in het dagelijkse leven? ------ 
Ik studeer momenteel Sociaal Werk aan de HoGent, waar ik ook studentenvertegenwoordiger ben in de opleidingscommissie en de studentenraad. Ik ben lid van Jong Groen Ieper en van de groene StuGent-afdeling. Daarnaast ben ik nog lid van KSA Stormklokke via de OLA (oud-leiderswerking) en kun je me vaak terugvinden in het JOC. Ook ben ik sinds kort actief in de milieuraad. Als ontspanning hou ik me bezig met grafisch ontwerp en lees ik politieke boeken. Ik hou van (vegetarisch) eten en neem graag mijn tijd in de keuken.

----- Waarom kies je voor Groen Ieper? ----- 
Ik geloof sterk in het ecologisme en wil mijn tanden zetten in een sterker sociaal beleid voor Ieper. Ieper is een stad met veel potentieel en veel groen, daar kunnen we volgens mij meer uithalen. Groen Ieper durft keuzes maken voor nieuwe projecten, hoe het anders kan en hoe we een progressieve weg kunnen inslaan. Ik ben gedreven en wil de komende jaren dan ook vol passie meewerken aan Ieper.

"Ieper moet dringend haar
tanden zetten in een sterker
lokaal sociaal beleid, laat
ons dan ook al die straffe 
dienstverleners verenigen
met een fysiek sociaal huis."

----- Wat wens je Ieper? ------
Ik wens een stad met aandacht voor leefbaarheid, groene longen en welzijn. Een stad met aandacht voor de kwetsbare weggebruiker, voor mensen die worden uitgesloten en onze minder mobiele inwoners. Ik wens dat Ieper verder denkt dan zes jaar, een stad die luistert naar de deelgemeenten en alle Ieperlingen. Ik wens dat Ieper gelooft in zichzelf en grote stappen zet naar een klimaatneutrale stad, naar een stad die menselijker, eerlijker en gezonder is.

 

Thema's