Jordy Sabels

Plaats 1

Jordy Sabels is 26 jaar en legt tijdens zijn dagelijks leven zijn ziel in het adviseren van jongeren bij het uitdenken van hun reisdromen bij JEKA vzw. Daarnaast legt hij al zijn enthousiasme in het uitvoeren van zijn taken als voorzitter van Jong Groen Ieper. De ideeën voor enkele van deze activiteiten put hij uit zijn ervaring in het Gentse studentenleven waar hij met veel graagte lid geweest is van de Sociale Raad van de UGent en verschillende studentenkringen.

Gent heeft hij echter met plezier achter zich gelaten voor de liefde. Getrouwd met een rasechte Ieperse kon het dan ook niet anders dan dat hij zijn Groen kloppend hart volgde en zich wou toeleggen op de ecologische toekomst van de stad Ieper als lijsttrekker in 2018.

Een toekomst die voor Jordy vooral in het teken van de lange termijn en duurzaamheid moet staan. Het is tijd dat de politiek stopt met het denken op de korte termijn en het leggen van de focus op zijn/haar eigen herverkiezing. Elk project in Ieper en zijn deelgemeenten moeten we aanvatten met een visie op de toekomst. Die toekomst start namelijk vandaag en is vooral het allerbelangrijkste voor ons, de jongeren. Dat wil zeggen dat we rekening moeten gaan houden met een maatschappij en stad Ieper in snelle verandering, een regio waar de klimaatverschuiving voelbaar is en vooral ook duidelijk moeten maken dat Groen binnen deze stad het logische en progressieve alternatief is.

Naast duurzaamheid en langetermijnvisie vindt hij burgerparticipatie en inspraak bijzonder belangrijk. De politiek en de Ieperling zijn van elkaar verwaterd doordat er een berusting ontstaan is tegenover de politici, vooral door nationale cumulschandalen maar ook door Ieperse roestvastigheid van het huidige beleid en daar moet iets in veranderen. Vanuit de Facebookpagina WukmetIeper lanceerden we alvast heel wat online en offline inspraakideeën die we de volgende legislatuur, als we jullie steun krijgen, graag willen doorvoeren.

“De toekomst is van ons,
maar om deze voor de
volgende generaties te
garanderen, moeten we
verder durven denken.
Politiek moet verder kijken
dan de volgende legislatuur”

Er wordt vaak gezegd dat jongeren uit onze streek wegtrekken en Jordy maakte de omgekeerde beweging. Eén van zijn doelen zal dus ook zijn om deze stad aantrekkelijker te maken voor de jongeren en jonge startende gezinnen via allerlei interessante projecten uitgewerkt in ons breder programma. Om het echter aangenamer te maken voor iedereen zal het ook belangrijk zijn om de uitdagingen op vlak van mobiliteit, economie, industrie, woonbeleid, ruimtelijk ordening, cultuur en sport aan te pakken. Stuk voor stuk zaken waar Jordy de komende maanden zijn focus op zal leggen tijdens de campagne en met uw steun ook tijdens de volgende legislatuur. Jordy kijkt de campagne met zeer veel enthousiasme tegemoet en zal vol gedrevenheid streven naar een eerlijker, menselijker en gezonder Ieper.