Jordy Sabels

Gemeenteraadslid - Fractieleider

Jordy Sabels is 27 jaar en in het dagelijkse leven werkt hij bij JEKA vzw. Hij beroep doen op de vele ervaring uit zijn studententijd: hij was lid van verschillende studentenkringen en lid van de Sociale Raad van de Ugent.

----- Waar woon je? -----

Ik woon op de Sint-Pieterswijk, je zag me misschien al tijdens mijn tafelrondes op de Sint-Pieterswijkfeesten of als ik Leeuwentoren/Kubb speel op het grasplein van het Zaalhof. Het is een bruisende wijk in het centrum van Ieper dichtbij de vestingen, waar ik wekelijks enkele keren probeer te gaan lopen.

--- Wat doe je in het dagelijkse leven? ---

Ik werk voor JEKA vzw, een reisorganisatie die groepsreizen organiseert voor jongeren. Klinkt misschien een atypische job voor een historicus, maar de visie van de organisatie trok me drie jaar geleden over de streep. De visie achter de organisatie - alle jongeren de kans bieden om te kunnen reizen - is ook direct de reden waarom ik er al meer dan 3 jaar met plezier voor naar Brussel trek. Een afstand overbruggen van meer dan 2 uur met de trein is voor een job als deze geen minuut teveel.

- Waarom kies je voor Groen Ieper? -

Het klinkt misschien cliché om onze nationale slogan te gebruiken, maar toch doe ik het, omdat ik er van overtuigd ben dat het echt anders kan. Ik wil geen politiek die leeft van legislatuur naar legislatuur of denkt aan eigenbelang en verzilveren van postjes. Ik wil een eerlijke politiek, die luistert naar de burger en die echt verder durft denken dan 2024.

“De toekomst is van ons, 
maar om deze voor de 
volgende generaties te
garanderen, moeten we
verder durven denken. 
Politiek moet verder kijken 
dan de volgende legislatuur”

Daarnaast zette ik ook de stap naar de politiek omdat een beleid voor jongeren beter gevoerd kan worden met enkele frisse gezichten in de gemeenteraad en dus door jongeren. De toekomst is van ons, de jeugd, en we moeten ze dan ook mee bepalen. Kort door de bocht: “De toekomst is van ons, maar om deze voor de volgende generaties te garanderen, moeten we verder durven denken. Politiek moet verder kijken dan de volgende legislatuur”

--- Wat wens je Ieper? ---

Dat burgerparticipatie en inspraak geen holle begrippen meer zijn en dat Stad Ieper een voortrekker wordt in het betrekken van zijn inwoners bij het besturen van de stad en haar deelgemeentes. Groen Ieper heeft heel wat ideeën over hoe dat kan, zowel offline als online, en we hopen deze ideeën vanuit een meerderheid of vanuit de oppositie door te drukken. Op inspraak zullen we de komende zes jaar blijven drukken.

Thema's